Sociala verktyg skapar förutsättningar för ett digitalt samarbete

Scener ur ett pågående projektarbete.

Digital samverkan –  Roller och tillgänglighet – Automatskrivna mail 

Snart har vi väl digitala verktyg för allt. Vi planerar, producerar och publicerar digitalt och under pandemin har vi vant oss vid att mötas digitalt. Men mellan alla möten behöver vi både arbeta och samarbeta effektivt. Teamet som delar rum eller lokal vet värdet i det fysiskt nära samarbetet men många projekt kräver ett tätt samarbete med alla som berörs av ett projekt. Marknadsteamet, inhouse-teamet och byråteamet utgör kärnan med inte sällan skall saker kvalitetskontrolleras av interna som externa personer. Det är här det sociala verktyget kommer in.

Grundförutsättningen för ett bra samarbete är att alla har tillgång till de underlag, dokument och filer som hör projektet till. Sedan skall varje deltagare vara inkopplad vid rätt tillfälle i processen och var och en skall veta vem som har bollen för varje åtgärd. Full överblick vid varje givet tillfälle – för alla i projektet. 

Men det centrala ligger i att kunna kommunicera, diskutera och i synnerhet att kunna förklara vad man menar på ett sätt som är lika enkelt som om man satt bredvid varandra.

När man kan peka, rita och kommentera direkt i bilden direkt på skärmen i den gemensamma vyn, då har man de bästa förutsättningarna. Det är enkelt att göra och enkelt för medarbetarna att uppfatta. Det blir mer rätt och färre fel. Och fel och missförstånd vet vi alla, att de kostar både pengar och skapar oro.

I ett digital och riktigt effektivt projekt behöver alla projektdeltagare kunna samverka på ett sätt som om de alla satt i samma rum, trots att de verkar från olika adresser, i olika städer eller andra länder.

Dessutom, när man har en plattform där merparten av alla meddelanden skapas och skickas per automatik, då spar man än mer tid. Läs gärna mer om signalsystemet och ProoferHives notis-funktionalitet här.

Previous
Previous

5 användbara tips i ProoferHive som du kanske inte kände till

Next
Next

Hur många bollar klarar du att hålla igång samtidigt?