Förenkla produktionen av tidningar, magasin, broschyrer och annat flersidigt

Samarbetet förenklas och effektiviseras avsevärt för er som producerar och alla som skall granska materialet. Med visuell struktur, statusfärger och automatiskt skrivna meddelanden får man ett arbetsflöde och en överblick som förändrar produktionsarbetet radikalt.

Med automatiserad uppdatering och versionshantering infaller magin.

Korrekturverktyg för tidningar och magasin i ProoferHive.

Knappnålar med inbygd chat, textmarkeringsverktyg och ritverktyg förenklar dialogen mellan de som producerar och de som granskar materialet.

Sammanfattat kan ett arbetsflöde se ut så här:

Som producent, skribent eller originalare behöver du bara dra och släppa din pdf i din projektflik. Alla sidor och uppslag läggs upp och sorteras upp precis så som du sparat filen. Här får både du och granskaren och andra projektdeltagare god överblick och ser efter hand hur långt processen är gången.

Med en ständig total överblick får alla kontroll i realtid. Detta eliminerar många frågetecken och leder till färre avstämningsmöten.

Granskaren får en notis vid varje ny aktivitet. Viktiga händelser notifieras via e-mail. Alla notiser har direktlänkar och information som är färdigskriven utan att du, som laddat upp materialet, behöver röra ett finger. Tekniken tar hand om alla logistiska meddelanden och skriver dem åt dig.

Automatisk uppdatering av korrekturversion via drag and drop i ProoferHive.

Automatiserad uppdatering av flersidiga korrekturfiler. Läs mer.

Tre smidiga hjälpmedel:

För att det skall vara så enkelt som möjligt för granskare har ProoferHive försetts med smidiga verktyg för att man enkelt skall kunna markera och kommentera det man önskar justera.

Knappnålar:

Om det räcker med att peka ut platsen för en aktuell ändring finns enkla knappnålar. När man klickar på vald plats i bild, rubrik eller grafiskt element i sidolayouten, då öppnas ett chattfönster där man beskriver sin önskan. Mottagaren som skall utföra justeringen kan nu läsa och utföra ändringen men även återkoppla i samma chat om något behöver diskuteras vidare.

Textmarkeringsverktyg:

Markera texten som behöver redigeras. Man kan antingen beskriva sin önskan i klartext i chatfältet som öppnas eller förenkla ytterligare genom att klicka på förvalda åtgärdsknappar. Välja mellan ”Radera”, ”Ändra” och ”Ändra fontstil”. När man klickar på ”Ändra” kopieras texten man markerat och man får ett separat fält att skriva formuleringen som skall ersätta den befintliga.

Ritverktyg:

Att fritt kunna rita i layouten medger avsevärt snabbare sätt att förklara hur något skall flyttas, om något skall tas bort eller få förändrat utrymme eller storlek.

När en sida eller ett uppslag är färdiggranskat byter granskaren enkelt status till ”Change” om det finns ändringar att göra eller ”Approved” om och när allt på sidan är godkänt och klart.

Sidor som behöver justeras markeras därigenom med en röd stjärna och de godkända med grön stjärna. Arbetsprocessen blir tydligt överskådlig och utöver stödet via händelsenotiser gör färgspelet att alla hittar rätt åtgärd utan att behöva leta. Läs mer om sortering efter status i flikar, projektlista mm.

”Din egen status” för både granskare och producerande part.

Sidor som ännu inte granskats är fortfarande markerade med gul stjärna och sidor som du själv inte öppnat har även en blå punkt som visar detta. Du kan alltid återställa den blå punkten, efter att du öppnat och stängt en sida, detta som markering att du inte granskat sidan klart eller av annan orsak vill markera den. Blå-punkt-markering fungerar som dina personliga bokmärken och påverkar inte andra. Alla har därigenom bra koll på sitt eget. Läs mer om “din egen status”.

 
Överblick av status i ProoferHive

Efterföljande korrekturomgång:

Efterhand som justeringar görs kan de producerande släppa på ny pdf. Detta kan göras när som helst mitt i en produktion. Det är bara sidor som justerats som uppdateras. De sidor som tidigare godkänts och inte justerats ytterligare förblir orörda i projektet i ProoferHive. Den gröna statusikonen förblir intakt. De justerade sidorna som tidigare var rödmarkerade (Change), de är nu åter markerade med gul statusstjärna. De rödmarkerade sidor som inte ändrats förblir rödmarkerade till dess de uppdaterats. Läs mer om automatiserad uppdatering.

Versionshantering:

Att hålla ordning på alla ändringar och versioner är också enkelt. För varje ny version av en sida som laddats upp listas versionerna visuellt. Alla versionsnummer synliggörs även i en aktivitetslista för varje sida. Vilka förändringar som gjorts i vilken version är kolossalt enkelt att hålla ordning på, både i realtid och vid varje behov av att göra efterkontroller. Läs mer om versionshantering.

För de som producerar synliggörs alla rödmarkeringar och för de som granskar synliggörs alla gula markeringar. De som visar att något behöver granskas.

Läs mer om automatiserade processer.

Efterhand som sidorna blir godkända får projektet allt fler grönmarkeringar. Alla inblandade kan därför se hur långt processen är gången. Man behöver inte räkna sidor när man intuitivt ser om man kommit halvvägs eller är nära slutmålet.

Sammantaget:

Radikalt förbättrad arbetsprocess genom: Automatisk uppdatering. Statusuppdateringar i realtid. Automatisk skrivna meddelanden. Versionskontroll. Samverkan i realtid eller när man har tid. Full överblick.

Previous
Previous

Vem eller vilka vill du samverka med?

Next
Next

Marknadsförare: Kom igång med tre enkla steg